Известие

Collapse
No announcement yet.

Табло на бушони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Табло на бушони

Здравейте,може ли някои да ми каже кои е бушона за таблото на алфа 145,2000г? Датчиците светят но скоростомера и оборотомера не светят.
    Attached Files

Осветлението е общо. Имате изгорели крушки, ако само оборотомерът и километражът не светят. Бушонът е тоя за габаритите - F6 мисля. Четвъртият отдолу-нагоре в лявата редичка(от снимката).
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Благодаря ти! Аз като цяло имам проблем с тока защото и левия ми стоп/габарит не светят,сметям крушката обаче тя посивява и след 1-2 дена спира да свети.

Comment

А Напрежението колко ти е?!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Добре е да се измери напрежението на алтернаторът, но ако само в единият габарит лампите горят, то трябва да се смени източникът на лампите. Евтиното излиза скъпо е английска максима, но е приложима и у нас. Виждал съм китайски крушки, които не само изгарят, БАЛОНЪТ ИМ СЕ ТОПИ! Точно така, топи им се балончето, което е от пластмаса, вместо от стъкло. Сменяте магазинът и марката, или поне марката от където се снабдявате.

Comment

Не е от крушките, защото взех 2 нови и ги смених и от двете страни. А за напрежението не знам защото нямам измервателен уред. Не разбирам много от тези работи затова ще я закарам на майстор да я прегледа.

Comment

Зад всяко бушонче има картинка за какво служи само трябва да се напъхаш още малко по навътре.

Comment

Хубаво е , колега, да си попълниш профила, поне да знаем от къде си. Сега ти даваме акъл от Варна и Перник, а може съвсем наблизо, точно до тебе да има някой, който да ти помогне на място. Идеята на тоя форум не е да ходиш в сервиза, а да се справиш сам, с малко помощ./
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Хубаво е , колега, да си попълниш профила, поне да знаем от къде си. Сега ти даваме акъл от Варна и Перник, а може съвсем наблизо, точно до тебе да има някой, който да ти помогне на място. Идеята на тоя форум не е да ходиш в сервиза, а да се справиш сам, с малко помощ./
                  Аз акъл не давам. Не че ми се свиди, просто нямам. Поради това не мога да открия причина, в една инсталация да горят точно определени крушки.
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:59.

Comment

[QUOTE=ivan dimitrov;1512864]Аз акъл не давам. Не че ми се свиди, просто нямам. Поради това не мога да открия причина, в една инсталация да горят точно определени крушки.[
                    Хлабава връзка. От това най-вече горят крушки на едно и също място.
                    На вроро място е окъсяване на кабел, което по принцип води до същия механизъм. Крушката постоянно "мига".

Comment

[QUOTE=mordohy;1512866]
                      Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      Аз акъл не давам. Не че ми се свиди, просто нямам. Поради това не мога да открия причина, в една инсталация да горят точно определени крушки.[
                      Хлабава връзка. От това най-вече горят крушки на едно и също място.
                      На вроро място е окъсяване на кабел, което по принцип води до същия механизъм. Крушката постоянно "мига".
                      Казваш че крушка гори от захранване с по ниско напрежение ли? Или че прегрява от лошият контакт м/у фасунгата и ламБата? Това с късото и мигането не го разбрах.

Comment

Ванка, прегаря от това, че постоянно мига. Процесът го има дори и в лампите, дето ги имаме в къщи. Нагоряла фасунга или ключ карат жичката постоянно да мига. Така тя не може да се стабилизира в едно положение и е подложена на непрекъснати термични натоварвания. Всеки такъв нагревател си има брой цикли, които може да издържи. То е като един контактор. Има определен брой цикли и се разваля. За това и всякаква техника, когато се управлява не се кара на импулси. Примерно, на един кран е абсолютно забранено да го караш на тласъци, в която и да е посока. Логиката е да не му скъсяваш живота.
                        Та така и при крушките.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Ванка, прегаря от това, че постоянно мига. Процесът го има дори и в лампите, дето ги имаме в къщи. Нагоряла фасунга или ключ карат жичката постоянно да мига. Така тя не може да се стабилизира в едно положение и е подложена на непрекъснати термични натоварвания. Всеки такъв нагревател си има брой цикли, които може да издържи. То е като един контактор. Има определен брой цикли и се разваля. За това и всякаква техника, когато се управлява не се кара на импулси. Примерно, на един кран е абсолютно забранено да го караш на тласъци, в която и да е посока. Логиката е да не му скъсяваш живота.
                          Та така и при крушките.
                          ЪЪЪЪЪ! Най добре - на сервиз.

Comment

Working...
                          X